Stránky

29. 9. 2012

Stolní tenis : Začíná sezona 2012/2013

Je konec září a to znamená začátek stolně tenisových utkání v celé republice a Prahu nevyjímaje...
I tuto sezonu budu hrát 2.třídu za Kbely. Herna za domem a děti na krku, to je snad nejpádnější důvod. Ambice týmu je podat co nejlepší výsledek, takže uvidím co se pod tím bude skrývat.

Podle letošních tabulek nám bylo pro losování přidělen koeficient, který nás řadí na dělené  4. až 5 místě v 2.třídě a skupině B. Otázkou je, zda-li toto umístění potvrdíme nebo ještě trošku vylepšíme. K tomu by nám měla přispět posila v osobě Míly Vokurky. Jeho výkonnost určitě je odpovídající této soutěži. Otázkou je zvládnutí jednotlivých zápasů, z toho bude pak vycházet faktický celkový výsledek.

V mé maličkosti není v této soutěži pochyb. Měl bych potvrzovat roli jedničky týmu a případně být na špičce v soutěži. Neznámou určitě budou soupeři, pak určitě i můj trošku laxnější přístup k přípravě na sezonu. Důvodem budiž to, že hraji o soutěž níže než bych měl. Dalším aspektem jsou výpadky z důvodu většího zájmu o děti a  přestavby domu.

Honza za půl rok udělal velký posun, co se týče herního projevu. Pokud to ještě prodá, pak určitě by měl výsledkově poskočit. Minimálně tréninkové zkušenosti promítnout do ostrých zápasů. A pokud se tak stane tak by mohl skočit výsledkově někam kolem 60 procent.

Roman ačkoliv vloni býval dvojkou, tak neustálé měnění materiálu "Donic mánie" ho dorazila. V letargii zkouší i jiné výrobce. Ať se člověk podívá na toto z jakéhokoliv úhlu, pak několikeré měnění potahu za měsíc a dřeva k tomu, neprospěje nikomu. Pozice v týmu je nejistá. Nedůvěra v sama sebe, následující s lavírováním účastí na zápase určitě neprospívají týmu. Takže je otázkou co s tím pro každé kolo a celkově pro nás. Změna v přístupu je znát, ale to bohužel na výsledky nestačí...

Velkou devizou je dost kvalitní lavička. Bohouš, Vláďa, Karel, Martin jsou připraveni naskočit. A když jim to nesedne, pak alespoň to jsou všichni srdcaři. Tak se uvidí. Jediným problémem je vysoký souběh utkání s B týmem, kde všichni nastupují k hlavním zápasům-

Okolnosti se seběhly celkem dost nepříznivě, takže může pomýšlet na postup by byla troufalost. Osobně si myslím, že reálným cílem je zopáknout loňský výsledek 7.místo. Určitě je na místě soustředěnost na každý zápas, nic nepodcenit a prostě bojovat o každý bodík. Jen tento přístup nás může dovést k lepšímu výsledku, čímž by mohlo v ideálním okamžiku být i rozhraní play-off.

Tabulka soutěže : zde
Pražský svaz : www.prazskypinec.info

Žádné komentáře: