Stránky

28. 3. 2020

8.ročník Borecký půlmaraton, 14.3.2020

Borecký půlmaraton je krásný trailový závod kokořínským údolím. Traťový profil klame klesáním, ale v terénu je to spíše běh s velkou změnou tempa díky lesní stezkám, bhnitým pasážím apod.
Tento závod jsem si vybral jako zakončení ne zcela ideální zimní přípravy. A těšil jsem se na poznání nového kraje. V úterý nám vláda vyhlásila nouzový stav díky Coronoviru a zakázala akce se 100 účastníky a více.

Ve středu večer jsme se oficiálně dozvěděli, že závod nelze oficálně uspořádat. Takže sám jsem si naplánoval trasu proběhnout nebo aspoň potrénovat v okolí. Kamarád však rozhodl za mě, kdy jsme se domluvili si tento závod zaběhnout. SPíše bych to nazval jako podporu pořadatelům, který na závodu udělali velkou práci. Značení cesty jsme nacházeli a běželi jsme valnou část v pohodovém konverzačním tempu. Až posledních 6 km jsme začali zrychlovat a poslední kilometry jsme si dali podle svých možností.

Mšeno před startem

Tento nápad jsme však nedostali sami. Před námi vyběhla jedna žena, ale po nás běželi i další.

Po cestě nás podporovaly rodiny a na místech občerstvovacích stanic jsme našli to co jsme zvyklí při závodech. Diváky, občerstvení a dobrou náladu.

Kokořínské údolí bylo krásné. Většina části byla suchá, ale na obyklých místech mokřadů to pěkně čvachtalo. Sluníčko nám vykouzlilo pěkné jarní teplo a i v údolí to bylo příiemně běžecké.

Sluníčko v lesích

Pár dní po závodech jsme obdrželi i účastnické medaile. S ohledem na okolnosti to bude jistě raritní relekvie v historii tohoto závodu.

Účastnická medaile

Díky všem běžcům jsme udrželi kontinuity závodu a příští ročník může být nazván 9.ročníkem. Všichno co se vydali na tuto trasu v daný den byli vítězové. Překonali jsme sebe, okolnosti a postavili se na start.

Tak nashledanou příští rok na stejném místě. Akorát tam si to rozdáme už doopravdy!

Velký dík patří pořadatelům za perfektní značení a snahu připravit tento krásný závod.

Web pořadatele : https://boreckypulmaraton.webnode.cz
Můj track s menším blouděnímhttps://www.strava.com/activities/3222540486

Žádné komentáře: