Stránky

13. 2. 2013

Kortel Karma 2 - co Vám zvedne karmu...

AXIS Para je výhradním dovozcem sedaček od Denise Kortela (FRA). Dneska mi přišla pod ruku zajímavá sedačka Karma 2 určená pro široké spektrum pilotů. Zajímavé řešení pasivní bezpečnosti Crash Box - kombinace air bagu a pěnového chrániče a na druhé straně jedno z nejlepších zpracování.


Tady je prezentační video sedačky Kortel Karma. Prezentující propracovanost detailů a vychytávek. Toto video určitě dá za spousty slov. As i nejvíce diskutovaným tématem je pasivní bezpečnost. Tady se o tuto část stará Crash Box. Co to je?! Dalo by se říci nic světoborného. Je to pouze kompromis mezi pěnovými chráničí a air bagy. Vše dobré z jedné a drué technologie zkloubené v jedno.




Na výše uvedené fotce je vidět krásně vytvarovaná sedačka. Ono to není náhodou. Při letové fázi se celá sedačka nafoukne a její skelet je vlastně celý air bag. Air bag je rozdělen na dvě části zádová část a část pod sedákem. Toto má zajistit pasivní bezpečnost, když už letíte a zmírnit následky. Suprové je, že při pádu na záda padne vždy na air bag...

Namítnete, že toto funguje jen v případě dopředného pohybu co zajišťuje nafouknutí. V sedací části naleznete pěnový chrániče. Tento zcela oceníte při startu, kdy air bag neplní plně svojí funkci. Tvarování a umístění je velice zajímavé (já bych řekl podivné), zde určitě nezbude než důvěra ve výrobce za cílem vyšší bezpečnosti.

Get Adobe Flash player

Dalším důsledkem je i příznivá váhá 5.3kg pro XL velikost.

Komu tato sedačka je určená?! Zcela jistě pro všechny komu není lhostejná bezpečnost. Sedačka bych doporučil všem začínajícím i pokročilým pilotům.A na své si přijdou i zájemci o příznivý poměr váhy a výkonu.

A sedačku lze objednat zde : http://www.xcshop.cz/sedacky/22-karma-ii.html
Dovozce : AXIS Para
Domovská stránka : Kortel Design

PS : A teď až zmizí bílý sliz, ještě vyzkoušíme ve vzduchu...

Žádné komentáře: