Stránky

27. 2. 2014

Co bude kutit AXIS Para v sezoně 2014

AXIS Para zcela jistě dokáže překvapit novými a hlavně výkonnými křídly. Takže tady je bulvární přehled toho co by nás mohlo od této firmy čekat...
AXIS Comet II (EN-B high)
Křídlo už nějakou dobu brázdí nebe v prototypech. Tady je vývoj asi nejblíže k uvolnění. Zde bude novinkou AXIS Pressure System a proti předchůdci redukce šňůr. Co je to APS? No něco na styl žraločího nosu .

Podle posledních informací se vyčkává na počasí k prvním testům. A to by mělo právě být dnes.

AXIS Venus IV (EN-C nebo EN-D)
Křídlo už také brázdí nebe. APS systém bude také na tomto křídle. Otázkou vývoje je stále počet popruhů (2 nebo 3) , štíhlost (6,4 -6,8). Opětovně bude zde proti předchůdci redukovaný line set. Jednoduše řečeno, to křídlo je vyvíjeno velice horečnatě. Tak uvidíme jestli se objeví v letošní sezoně nebo ne. Troufnu si odhadovat, že by se mohlo objevit ve finálnější podobě až v druhé polovině sezony. Zatím odezvy jsou velmi pozitivní.

AXIS Mercury Sport II ( CCC )
Pro příští sezonu bude zcela jistě třeba nová závodnička. Něco se tady již kutí a to s odkazem na schválení CCC a ujasnění si soutěžních pravidel pro příští aspoň 2 roky.

AXIS Sirius 2 (Tandem)
Křídlo by již také mělo býti těsně před finále. Nejmarkantnější změna by měla být náběžka s výztuhami. Uvidíme jaká bude finální redukce šňůr. Ale hlavní atribut pohodového tandemu pro pro dobré požitky by měl zůstat stejný.

AXIS Pluto III (EN-B)
Přestože už několik prototypů již létalo, tak by se mohlo křídlo objevit v letošním roce. Tady nám nejsou známy změny. Tak se necháme překvapit.

Závěrem lze říci, že AXIS čeká velmi perná sezona. Osobně si mysl


Žádné komentáře: